1+1=3

1+1=3

Att utnyttja flera kanaler i sin marknadskommunikation för att få bra resultat är ett måste, det visar bland annat en färsk undersökning gjord av Ipsos för PostNords räkning. Undersökningen slår fast att fysisk och digital reklam inte konkurrerar med varandra – utan istället ger varandra stöd. Alltså: att kommunicera i print OCH digitalt, istället för bara det ena eller det andra, ger en betydligt bättre effekt.

Olika kanaler med olika fördelar

Att kommunicera digitalt är snabbt och mer direkt, enklare att mäta och ofta ekonomiskt fördelaktigt. Samtidigt visar forskningen att fysisk kommunikation, print, skapar bättre motivation, känslomässigt engagemang och uppmärksamhet hos mottagaren – även bland unga. Människor har lättare att fokusera på budskap i print, vilket ger möjlighet att kommunicerar längre och mer detaljerat. Men det som är riktigt intressant är alltså vad som händer när man kombinerar de två.

Ger en kombination som fungerar

Ovan nämnda studie visar nämligen att kanalerna tillsammans ger en större påverkan än var och en för sig. Kombinationen ökar framförallt den känslomässiga effekten av en kampanj och den bästa effekten uppnås genom att välja fysisk kommunikation i första steget och sedan följa upp digitalt.

Vi har provat – nu är det din tur

För oss på CA Andersson kommer resultatet av undersökningen inte som någon överraskning, vi har redan många lyckade exempel från våra kunder. Faktum är att vi är så säkra på att det fungerar att vi nu ger ditt företag chansen att vinna en kampanj med det här upplägget. Läs mer och tävla här, vill vill ha ditt svar senast den 10/2 2017.

Vinn en kampanj!

Effekt direkt för Fastighetsbyrån

Fastighetsbyrån i Höganäs hade tröttnat på slentrianmässiga DM-utskick och valde att ta till ett nytt grepp. Läs mer om hur de gjorde här.

 


Välkommen till CA Anderssons ONESTOPSHOP

En kontakt, ett möte. På CA Andersson hjälper vi dig med alla typer av kommunikationslösningar. Tryck, webb, displaymaterial, design, art work, crossmedia, direct marketing, logistik, lager, e-handelslösningar, distribution… Allt under ett tak. Vad kan vi göra för dig idag? Varmt välkommen att kontakta oss.