CA Andersson växer ytterligare

PRESSMEDDELANDE, DECEMBER 2017

Nu är det klart att CA Andersson & Co stärker sin ställning på marknaden genom att förvärva Printfabriken i Karlskrona.

– Printfabriken är ett tryckeri med stor erfarenhet och intressanta relationer och blir ett värdefullt och välkommet tillskott till vår verksamhet, säger CA Anderssons VD och ägare Olle Sterner.

Sedan starten 1999 har Printfabriken vuxit till ett uppskattat tryckeri med ett tjugotal kompetenta anställda och en årlig omsättning på runt 40 miljoner kronor. För CA Andersson innebär förvärvet såväl ökad kapacitet som utökad geografisk närvaro. Sedan tidigare finns CA Andersson i Malmö, Göteborg, Simrishamn, Ystad och Örebro – och i samband med förvärvet etableras företagets One Stop Shop-modell även i Karlskrona.

Stefan Åkesson, VD på Printfabriken, är nöjd med affären:

– Förr eller senare kommer varje verksamhet till en punkt där man behöver växa för att komma vidare. Nu får vi möjlighet att göra det under CA Anderssons paraply – och det känns kanonbra.

Utrustade för framtiden

I samband med förvärvet investerar vi också i en 8-färgspress i Karlskrona. CA Anderssons One Stop Shop innebär att tillhandahålla kompetens och resurser för att hjälpa kunden med alla typer av kommunikationslösningar. Från idé och strategi till produktion, såväl digitalt som analogt. Tryck, webb, displaymaterial, design, crossmedia, DM, lager, e-handelslösningar, distribution och logistik.

– Vår arbetsmodell är ju smått unik i branschen idag. Många tryckerier har försökt att integrera grafisk produktion och kreativa tjänster i sitt erbjudande, men få har lyckats. Med tanke på vår tillväxt vågar vi påstå att vi är på rätt väg, berättar Olle Sterner.

 

Och för kundernas behov

Båda bolagens kunder kommer säkerligen att känna sig hemma även i framtiden, eftersom verksamheterna behåller både namn och inriktning. Förvärvet av Printfabriken blir helt enkelt ytterligare ett steg i att vässa CA Anderssons erbjudande, och samtidigt får Printfabrikens befintliga kunder tillgång till alla CA Anderssons tjänster. En vinn-vinn-situation som bådar gott för framtiden, menar Olle Sterner.

– Absolut, det här gör oss till en kraft att räkna med, en ännu starkare och mer komplett samarbetspartner.

 

För mer information och bildmaterial, kontakta oss gärna:

Olle Sterner, VD och ägare CA Andersson AB
e-post: olle.sterner@caandersson.com telefon: +46 70 517 47 85

Stefan Åkesson, Printfabriken
e-post: stefan.akesson@printfabriken.se telefon: +46 70 937 52 02

 

Om CA Andersson

CA Andersson grundades 1869 och är ett av landets äldsta tryckerier med cirka 90 anställda och en omsättning på 117 miljoner (2017). Sedan millennieskiftet har CA Andersson förvärvat sju företag inom den grafiska branschen och är idag ett komplett kommunikationshus med verksamhet i Malmö, Göteborg, Ystad, Simrishamn och Örebro – och från och med den 1 december även i Karlskrona.
Läs mer om CA Andersson på caandersson.com

 

Om Printfabriken

Printfabriken startades av Stefan Åkesson 1999. Sedan dess har bolaget vuxit stadigt, både sett till omsättning och personalstyrka. Idag omsätter Printfabriken omkring 40 miljoner. Printfabriken är ett modernt offset- och digitaltryckeri med ett tjugotal anställda som servar sina kunder med trycksaker i världsklass.
Läs mer om Printfabriken på printfabriken.se