Ett av Malmös äldsta varumärken satsar på ny profil och nya marknader.

CA Andersson, Malmös äldsta tryckeri, lanserar i dagarna en ny varumärkesprofil för att möta expansionen på nya segment och marknader.
Det snart 150-åriga företaget har de senaste sju åren vuxit från 25 till 110 medarbetare i södra och västra Sverige.
Och så kan man kalla sig svenska mästare i textiltryck. Det är CA Andersson som de senaste två åren haft uppdraget att trycka MFFs matchtröjor!

Riksdagsman Carl August Andersson grundade 1869 tryckeriet CA Andersson & Co i Malmö.
I dag har företaget utvecklats till ett komplett mediahus med kvalificerad kompetens inom såväl analoga som digitala kommunikationslösningar.

– Sedan millennieskiftet har vi gjort ett tiotal företagsförvärv för att bredda kompetensen i det nya medielandskapet, säger Olle Sterner, VD och delägare i CA Andersson. Han fortsätter:
– CA Andersson har en grundmurad kvalitetsposition inom olika trycktekniker på papper och vi var pionjärer när den digitala tekniken kom till Sverige i början av 2000-talet. Men vi har samtidigt förvärvat kompetens och produktionsteknik inom flera nya mediaområden de senaste sju åren, och nu tar vi steget att samla alla verksamheter under CA Anderssons namn.

Västkusten är ett av Malmöföretagets nya fokusområden. I Göteborg finns företagets produktions- och webbyrå som fram till årsskiftet agerat under varumärket Dpn men som nu samlas under familjevarumärket CA Andersson. Detsamma sker i Ystad och Simrishamn där två grafiska produktionsenheter finns.

– Vi har i dag sex olika kompetensområden inom media och kommunikation, och det är dessa vi nu vill förtydliga och samla i den nya gemensamma profilen, förklarar försäljningschef Jonas Petersson och tillägger:
– Förutom att vi idag ligger långt framme inom crossmedia där tryck, webb och mobila plattformar kombineras, så har vi haft en betydande tillväxt inom storformats- och textiltryck. Bland annat trycker vi varje MFF-spelares matchtröja. Och det är vi som printar den 80 kvadratmeter stora fasadvepan på Malmö Opera.

Även om CA Andersson är ett starkt förankrat Malmövarumärke, har man länge arbetat på den internationella marknaden.
– Några av Sveriges och Danmarks mest kända internationella företag finns på kundlistan, och i flera fall sköter vi logistiken för dessa ut i världen genom e-handelslösningar och distributionssupport, säger Jonas Petersson.

Från och med i dag kommer CA Andersson att uppträda med en ny logotype och visuell identitet.
– Men det finns en klar koppling mellan vår första skylt från 1869 och vår nya. Vi är oerhört stolta och måna över vår historia och kvalitetstradition, oavsett vilket mediaområde det handlar om. Premium Print & Media Partner, det är så vi ska lansera oss i framtiden, avslutar Olle Sterner.

Olle Sterner och Jonas Petersson