Så designar du en riktigt lyckad mässmonter

Så designar du en riktigt lyckad mässmonter

Fånga uppmärksamheten
Först och främst: du har kort tid på dig att fånga besökarens uppmärksamhet i konkurrens med alla andra utställare som också är sugna på nya affärer.
Så, kommunicera inte för många budskap. Utgå från er målgrupp och välj ditt huvudbudskap efter det. Kommunicera det sedan i en tydlig och inbjudande monter. Självklart ska ni följa er grafiska profil, men försök hitta ett grepp som sticker ut. Kanske kan ni använda en oväntad färg? Och tänk högt, många glömmer att bygga på höjden och det skapar extra bra synlighet för de som gör det.

SelfietavlaVåga tänka utanför boxen
Kan ni ha ett tema som passar företagets eller produktens profil? Kanske fokusera på en specifik stad om ni säljer resor, skapa en egen skog av fototapeter om ni säljer skogsmaskiner eller ha konstgräs på golvet om ni är ett trädgårds-företag? Finns det något oväntat att plocka upp har ni en snackis inom räckhåll. Vi hade till exempel en kund inom läkemedelsindustrin som tryckte upp skjortor med bajs-tema till en branschmässa. Det blev en fullständig succé, mässbesökare ville till och med fotografera skjortorna – snacka om bra synlighet för varumärket…

Underskatta heller inte effekten av en välgjord trycksak
När folk går igenom sina påsar efter mässan är det den som får ert varumärke att leva vidare. Se till att trycksaken är av bra kvalitet, med snygg och lättläst design och ett innehåll som bjuder på något extra, samtidigt som det tydligt förmedlar vilka ni är och vad ni gör.

Vad händer i montern?
Påhittiga giveaways eller en rolig tävling lockar alltid folk till en monter. Om ni väljer en tävling: tänk på att det ska vara enkelt för kunden att tävla och enkelt för er att administrera, så krångla inte till det. Koppla också gärna in de sociala kanalerna här. En annan bra idé är att dela med er av kunskap. Ett kort föredrag eller en personlig konsultation skapar värde för era besökare.

Sociala medier
Till sist: låt alltid ert mässdeltagande börja i era sociala kanaler. På så vis får ni extra draghjälp för ert budskap före, under och långt efter mässan har stängt.

I vår webshop hittar du  massor av inspiration till just din mässa.

Lycka till!

 


Välkommen till CA Anderssons ONESTOPSHOP