Malmö Stad tecknar avtal med leverantör från 1869

Tryck- och medieföretaget CA Andersson med sina rötter i Malmö har i dagarna tecknat avtal med Malmö Stad om grafiska produkter och tjänster över de kommande två åren. Avtalet beräknas vara värt ca 8 msek per år och har skett efter upphandling. CA Andersson räknar med att behöva växa med cirka 10 nya medarbetare det kommande året.

CA Andersson grundades 1869 av riksdagsmannen Carl August Andersson, och företagets första kund var just Malmö stad.

– Det första uppdraget var att trycka bihang och protokoll till kommunfullmäktige, och det har vi faktiskt fortsatt med under alla år, berättar Olle Sterner som äger företaget tillsammans med sin far Gustav Sterner.

– Men i vår roll som avtalspartner och huvudleverantör så kommer vi från och med nu hjälpa Malmö Stad med betydligt fler kommunikativa produkter och tjänster, menar Olle Sterner.

I dag är CA Andersson ett fullserviceföretag inom digitala och analoga medietjänster och har under de senaste fem åren vuxit från 40 till ett 80-tal anställda. Omsättningen landar i år på 125 msek.

– Det senaste året har vi fokuserat investeringarna på storformats- och exponeringslösningar samtidigt som vi jobbat oerhört aktivt på att utveckla vårt varumärke, menar Sterner.

– I Göteborg har vi byggt upp en kreativ produktionsbyrå för analoga och digitala medier, och det har gjort att CA Andersson nu etablerat sig på västsvenska kartan. Och i Köpenhamn har vi i dag ett par stora internationella uppdragsgivare, där vi har personal på plats för att möta kraven på högsta servicenivå.

– Vi har dessutom blivit betydligt bättre på att kommunicera våra olika spetskompetenser och produktgrupper, och det har burit frukt.

– Vi räknar med att behöva anställa minst ett tiotal personer här i Malmö det närmaste året för att möta expansion och ökad efterfrågan, avslutar Olle Sterner.

CA ANDERSSON
Premium Print & Media Partner

För mer information, kontakta gärna Olle Sterner

040-642 07 01, 070-517 47 85, olle.sterner@caandersson.com

 

CAAndersson-MalmoStad

Den här kvartetten är ansvariga projektledare med uppgift att supporta Malmö Stad. Från vänster Niclas Rennstam, Joakim Berndt, Olle Sterner och Göran Åkerman.