CASE


BYGGFABRIKEN
PRINT


Gud finns i detaljerna, brukar man säga. Detaljerna skapar helheten; känslan, atmosfären, upplevelsen.
Byggfabriken värnar om detaljerna i byggnader och bostäder och är i dag ett av landets starkaste varumärken inom byggnadsvård och klassiska beslagsprodukter.
CA Andersson har varit Byggfabrikens premium partner under de senaste tio åren och fått uppleva en fantastisk resa.

BYGGFABRIKEN KÄNSLA FÖR DETALJER

Gud finns i detaljerna, brukar man säga. Detaljerna skapar helheten; känslan, atmosfären, upplevelsen. Byggfabriken värnar om detaljerna i byggnader och bostäder och är i dag ett av landets starkaste varumärken inom byggnadsvård och klassiska beslagsprodukter. CA Andersson har varit Byggfabrikens premium partner under de senaste tio åren och fått uppleva en fantastisk resa.

Byggfabriken ser sig som en alternativ järn-, bygg- och inredningshandel med ett specialiserat sortiment för byggnadsvård och renovering.
– Vi riktar in oss på perioden 1850–1950 och erbjuder tidstypiska beslag och byggnadsdetaljer som fungerar i gamla hus och lägenheter, berättar Joakim Karlstedt, en av delägarna.

 

Tillsammans med Dan Jensen började han ”snickra på stommen” till Byggfabriken efter en kurs i byggnadsvård i Lund, och år 2000 öppnade de sin första butik på Östergatan i Malmö.
– Vi låter tillverka beslag efter gamla modeller på ett hantverksmässigt sätt och med samma höga kvalitet som originalet, berättar Joakim.
När butiken på Östergatan öppnats insåg man att det inte bara var hängivna byggnadsvårdare som attraherades av sortimentet. Folk med intresse för inredning och tidlös design upptäckte Byggfabriken. Även hipster-kulturen har bidragit till framgångarna.
– Människor som är aktiva i sina val och väljer bort mainstream är en viktig målgrupp för oss, och vi jobbar medvetet för att inte tappa bort vårt ursprung och vår grundidé när sortiment och business utvecklas, menar Joakim.

Byggfabriken har haft en relativt stabil utveckling och ökat omsättningen med 20 procent varje år. 2004 öppnades en butik på Söder i Stockholm och gjorde stor succé. Tio år senare tog man ett rejält kliv och öppnade ytterligare en butik i Stockholm och strax därefter i Göteborg och Kivik.

Tomas Melinder är marknadschef och ansvarig för Byggfabrikens marknadskommunikation. Han berättar:
– Vår grafiska formgivare Dan Jonsson introducerade oss för CA Andersson, och det är tio år sedan nu. Vi är väldigt nöjda med samarbetet. Bra service och alltid hög kvalitet. Vi har fått stor hjälp med att få fram rätt färgåtergivning av våra produkter, vissa metaller är knepiga att få till, men det har deras prepress lyckats fixa, menar Tomas.
Byggfabriken är även agent för ett tyskt ekologiskt färgvarumärke, Auro, och här har CA Andersson hjälpt oss med kulörkartor vilket ställer enorma krav på repro och tryck, avslutar han.