CASE


EQUMENIAKYRKAN
COMMUNICATION, PRINT, LOGISTICS


Direkt från Kongo till en brevlåda nära dig. ”Vi vill skicka ut en present till några tusen månadsgivare, kan ni fixa det?” Så sa vår härliga kund Equmeniakyrkan en dag. Som den One Stop Shop vi är så svarade vi självklart ja. Vi gillar ju verkligen projekt där vi får ta ett helhetsgrepp från start till mål.

EQUMENIAKYRKAN

Direkt från Kongo till en brevlåda nära dig. ”Vi vill skicka ut en present till några tusen månadsgivare, kan ni fixa det?” Så sa vår härliga kund Equmeniakyrkan en dag. Som den One Stop Shop vi är så svarade vi självklart ja. Vi gillar ju verkligen projekt där vi får ta ett helhetsgrepp från start till mål

Equmeniakyrkan har 750 församlingar och 67 000 medlemmar över hela Sverige. De är Sveriges nyaste kyrkosamfund som bildades 2011 av Metodist­kyrkan i Sverige, Svenska Baptist­samfundet och Svenska Missionskyrkan. Att hjälpa människor som behöver det är en stor del i kyrkans verksamhet, både på ett lokalt och ett globalt plan. Och Equmeniakyrkans månadsgivare är en viktig del i det uppdraget.

Bygger en bättre värld; en tygkasse i taget
Bland annat går deras ekonomiska bidrag till ett projekt på en yrkesskola i Kongo Kinshasa där unga tjejer utbildas i sömnad för att få chans att kunna försörja sig på egen hand. På skolan sys även snygga tygkassar, och det är just en sådan som månadsgivarna ska få i present.

Utskick med valuta för pengarna
Arbetsgruppen sätts ihop och vi börjar med själva kommunikationen. Vi bollar idéer och budskap och börjar skissa fram en form för utskicket. Det ska vara snyggt och synas i mängden, mottagaren ska bli glatt överraskad av sin present. Men det ska också fungera rent praktiskt utan att vare sig produktionskostnad eller porto blir för högt. Det handlar ju trots allt om välgörenhet och då kan det sticka i ögonen om något ser för påkostat ut, tänker vi. Ett tackbrev och en broschyr om projektet ska också få plats i utskicket.

Vi utnyttjar våra resurser
Värme är nyckelordet, både i budskap och formspråk. Equmeniakyrkan har också tillgång till fina bilder som vi kryddar designen med. Vi vrider och vänder på fördelarna med olika förpackningsmodeller, men till sist landar vi i ett egendesignat pappkonvolut som plastas för tålighetens skull. Det är verkligen lyxigt som kreatör att ha ett ”eget” tryckeri i ryggen som kan hjälpa oss med våra stundtals lite galna idéer och få dem att fungera rent tekniskt. Nu väntar vi med spänning på att höra vad Equmeniakyrkan tycker…

Strykjärnen går varma
Hurra! Kunden är nöjd, och det är dags att starta produktionen. Samtidigt som tryckpressarna går varma blir det bråda dagar på plock & pack-avdelningen i Malmö. Tygkassarna anländer direkt från Kongo och de behöver räknas, strykas och vikas i rätt form för att passa förpackningen. Vi får in adresslistor, porto-optimerar, packar och adresserar. Och sedan åker hela kalaset iväg till månadsgivare runt om i Sverige.

Nöjd kund
Ett par veckor efter kampanjen kontaktar vi George Olvik, kommunikationschef på Equmenia­kyrkan. Vi är ju hemskt nyfikna på hur utskicket tagits emot… George berättar att de är mycket nöjda med resultatet. – Vi nådde vårt mål med råge, och vi har fått många kommentarer om hur fint utskicket var. Med det stänger vi projektrapporten för den här gången. George, vi ser redan fram emot nästa utmaning!