CASE


KINNARPS
COMMUNICATION, PRINT


Säkert har du också sett de blå bilarna ila runt i ditt närområde? Ända sedan 1942 har Kinnarps levererat inredning till olika typer av verksamheter – såväl till stat, kommun och landsting som inom den privata sektorn. Men att de är ett anrikt företag betyder inte att de backar för att pröva nya grepp i sin marknadsföring.

KINNARPS

Säkert har du också sett de blå bilarna ila runt i ditt närområde? Ända sedan 1942 har Kinnarps levererat inredning till olika typer av verksamheter

Tusen små,  blå bilar för goda relationer

Kinnarps skapar arbetsmiljöer som leder till hälsa och välmående, för alla som har ett behov av att sitta eller stå på jobbet. Här befinner vi oss i en renodlad business-to-business-värld, där kommunikationen generellt är ganska traditionell. Men inte hos Kinnarps. Deras kunder i Stockholm, Göteborg och Malmö kommer inom kort att få en extra bonus i samband med leverans i form av en egen Kinnarpsbil i miniformat – fylld med godis. Bilarna ska delas ut av Kinnarps säljare i samband med att de gör sina uppföljningsbesök för att kontrollera att allt har gått som det ska med respektive företags leveranser.
– Det är helt enkelt ett sätt att säga tack för att ni valde oss, för att vi fick leverera er inredning, berättar Tommy Witedal, försäljningschef på Kinnarps Göteborg.

Goda relationer skapar affärer
Godisbilarna, som vi på CA Andersson haft nöjet att producera, har som syfte att tacka kunden för affären och stärka relationen för framtiden. För även om Kinnarps tänker nytt när det kommer till marknadsföring är goda kundrelationer oerhört viktigt, menar Tommy Witedal.
– Absolut, det är relationer som skapar affärer. Vi har funnits i 76 år och är en trovärdig leverantör, och det är viktigt för oss att fortsätta påminna om det. Många vet till exempel inte att Kinnarps har egen produktion i Sverige, vi har 62 sömmerskor på vår fabrik i Skillingaryd som syr för våra arbetsstolar. Att våra sömmerskor kommer från 18 olika länder är bara en bonus, säger Tommy.

Rullande varumärkesbärare
1000 godisbilar låter kanske lite galet, men eftersom Kinnarps lastbilar är en så stark symbol för företaget är dessa Kinnarpsbrandade CAndy Carriers ett ganska självklart steg i Kinnarps kommunikationsplan. Att jobba med bilarna som varumärkesbärare är heller inget nytt för Kinnarps. Tidigare har man till exempel pyntat de verkliga bilarna i Göteborg med bilder från kända Göteborgsmiljöer, fotograferade med drönare från Älvsborgsbron. Allt under parollen: ”Vi inreder framtidens Göteborg”. Kampanjen har väckt mycket uppmärksamhet, berättar Tommy Witedal.
– Ja, vi har till och med haft folk som kommit fram på stan och vill fotografera bilarna.

Radioreklam och oväntade event
Kinnarps vill sticka ut i mängden, och de är inte rädda för att prova otippade lösningar, som att köra radioreklam. Tommy berättar att de haft en kampanj i Mix Megapol, kanske inte så mycket för att generera regelrätta leads som för att stärka kännedomen om Kinnarps – att få ut namnet, som Tommy säger.  Eller som den gången de hyrde in sig på 450 kvm i Nordstans köpcenter med en möbelutställning.
– Ibland kan ju kunden inte komma till oss, och då måste vi komma till dem. I Nordstan träffade vi allt från advokater till lärare och ungdomar, det var lyckat. Vi jobbar ju med att skapa framtidens arbetsplatser, och vi märker att kraven ökar hela tiden. Nu är det inte bara lön och förmåner som bestämmer om man ska ta ett jobb, arbetsmiljön är jätteviktig, säger Tommy Witedal.

Klämma och känna
Kinnarps jobbar också mycket med kundträffar och arrangemang. Tommy menar att det bästa är om kunden kan komma och titta själv, att se med egna ögon och klämma och känna på produkterna. Kanske var det också därför Kinnarps fastnade för våra CAndy CArriers, de fick nämligen göra just det. I dagarna rullar godisbilarna ut till sina mottagare, och vi hoppas såklart att de gör jobbet. Tommy Witedal är i alla fall nöjd med vår insats så här långt.
– Samarbetet med CA Andersson har fungerat exemplariskt. Vi fick inte bara en leverans, utan snarare en hel tankesmedja.

Vi tackar ödmjukast för berömmet och väntar med spänning på att få höra mer om godisbilarnas framfart.