CASE


MALMÖ KONSTHALL TRYCK & EXPOLÖSNINGAR


– Vi vill att ni ska trycka 30 olika bilder i jätteformat av den världsberömde konstnären Ad Reinhardt, sa Malmö Konsthall. – Det gör vi gärna, sa vi. Och vi har en idé som gör det lika lätt att sätta upp dem som att ta ned dem. Utan att väggarna förstörs!

ATLET BY UNICARRIERS KOMMUNIKATION OCH TRYCK

Atlet är en av de största aktörerna i truckbranschen, och vi på CA Andersson hanterar Atlets tryckmaterial, en kundrelation som varat i mer än 20 år. Tillsammans har vi förflyttat oss från traditionellt tryck till att idag även skapa moderna digitala lösningar.

 

Kvalificerat konsttryck har alltid varit en professionell utmaning som vi på CA Andersson tyckt om.

Men inför utställningen med den berömde amerikanske konstnären Ad Reinhardt på Malmö Konsthall ställdes vi inför en ny utmaning: 30 olika motiv, som tillsammans skulle täcka 350 kvm väggyta.

Förutom enastående tryck, ville vi också att materialet skulle vara så miljövänligt som möjligt, berättar Lena Leeb-Lundberg på Malmö Konsthall.

Vår tanke var att trycka stora affischer som sedan skulle tapetseras på väggarna på traditionellt sätt, fortsätter hon.

Men CA Andersson visade oss ett mycket spännande material för ändamålet. Ett PVC-fritt tapetpapper med förklistrad baksida som bara läggs i vattenbad före uppsättning.

Och kanske det smartaste av allt, tillägger hon:

Vid nedtagning är det bara att blöta tapeterna och rulla av från väggen, klisterrester går bort med svamp och vatten. Och vi slipper spackla och måla om alla väggarna!

På CA Andersson kan vi bara konstatera vilka möjligheter som tekniken och materialet ger.  

Fototapeter, självklart. Men också kommunikation och dekoration i inomhusmiljö där behovet av smidiga och flexibla exponeringslösningar är stort.

Tapetpappret är certifierat av FSC® och Greenguard Children & School® (indoor air quality certified).