CASE


MALMÖ LIVE KONSERTHUS
TRYCK & EXPOLÖSNINGAR


Karin Karlsson är programchef för Malmö Live Konserthus.
Premiären, det första riktiga eldprovet, är avklarat.
– Det blev en fantastisk premiär. Över alla förväntningar. Salarna, atmosfären, mångfalden av människor och musik, det kändes väldigt bra, säger hon.

MALMÖ LIVE KONSERTHUS Tryck- & expolösningar

Karin Karlsson är programchef för Malmö Live Konserthus. Premiären, det första riktiga eldprovet, är avklarat.  – Det blev en fantastisk premiär. Över alla förväntningar. Salarna, atmosfären, mångfalden av människor och musik, det kändes väldigt bra, säger hon.

En fullmatad premiärhelg med ett trettiotal olika programpunkter, allt från trumpetstjärnan Håkan Hardenberger till hårdrockarna Mustasch.

Men viktigast av allt är att så många människor fick uppleva den unika känslan i det här huset, det blev en magisk start, säger Karin Karlsson.

Karin Karlsson är van vid tuffa utmaningar. Innan hon blev programchef på Malmö Live var hon huvudansvarig för Eurovision Song Contest i Malmö och dessförinnan general för Malmöfestivalen i flera år.

Visst, det finns massor kvar att göra. Vi behöver nå ut till så många fler och få dem att känna sig välkomna. Det här är inte bara en konsertsal, det är en mötesplats med rum för mängder av olika events och upplevelser. Premiärhelgen bevisade husets fantastiska kvalitéer.

Naturligtvis bidrog CA Andersson till att levandegöra den största kultursatsningen i Malmö någonsin.

Förutom tryck i alla tänkbara former och format, hjälpte vi till med flera praktiska lösningar, bland annat att montera ett av de större konstverken i huset.

Det 30 meter långa och flera hundra kilo tunga konstverket kom i rullar, och vår uppgift var att tillverka en ramkonstruktion och montera den på vägg berättar Niclas Rennstam, ansvarig för CA Expo.

Ett udda uppdrag, men kul med nya utmaningar, tillägger han.

Malmö Live är ett helt nytt kvarter mellan högskolan och centralen. På några få år har den livlösa grusplanen längs med Västra Hamnkanalen förvandlats till ett sprakande, kosmopolitiskt kvarter med en av Europas främsta konsertsalar med akustik i världsklass och toppmodern teknik.

För CA Andersson är arbetet med Malmö Live Konserthus ett led i ett långt samarbete med Malmö Symfoniorkester. Sedan många år har vi varit premium partner till MSO:s kommunikationsavdelning, och är oerhört glada att få fortsatt förtroende när man nu flyttat in i sitt nya fantastiska hus.