CASE


MALMÖ MUSÉER
PRINT & EXPO


Du möts av en 3,5 meter hög ullhårig mammut. Inne i dunklet lurar en dinosaurie.
Utställningen ”Skånska dinosaurier – och andra jättegamla djur” har fått en rejäl uppdatering med hjälp av den senaste storformatstekniken från CA Andersson.

MALMÖ MUSÉER PRINT & EXPO

Du möts av en 3,5 meter hög ullhårig mammut. Inne i dunklet lurar en dinosaurie. Utställningen ”Skånska dinosaurier – och andra jättegamla djur” har fått en rejäl uppdatering med hjälp av den senaste storformatstekniken från CA Andersson.

Helt nyligen slogs portarna upp till den nya utställningen ” Skånska dinosaurier – och andra jättegamla djur” på Slottsholmen, Malmö Museer. 
Det är en spännande resa som väntar nyfikna barn i alla åldrar. Från jordens urtid fram till nutid med Skåne i centrum – en resa på 4,6 miljarder år.
Samuel Thelin har varit producent för utställningen och haft ett nära samarbete med CA Andersson i den tekniska produktionen.
Storformatstryck och digital skärteknologi har exempelvis skapat en mammut i naturlig storlek som sticker ut från en av väggarna.
– Vi har printat den på ett 10 mm tjockt miljövänligt skivmaterial och skurit ut den med hjälpa av vår digitala skärmaskin. Det ger lite av en tredimensionell känsla tack vare materialets tjocklek och precisionsskärning av mammutens päls, berättar Niclas Rennstam som varit ansvarig för produktionen hos CA Andersson.
Väggarna täcks av storformatstryckta paneler som bildar en 25 meter lång tidslinje och som illustrerar den skånska utvecklingen fram till nutid.