CASE


MALMÖ STAD
PRINT & EXPO


Friisgatan en dag i september. Malmös hippaste gata är inte sig lik.
I dag kantas den av palmer och olivträd. Ett pingisbord bjuder in till spel. Inte en bil syns till, varken parkerad eller körandes.
Det är Mobility Week i Malmö.

MALMÖ STAD PRINT & EXPO

Friisgatan en dag i september. Malmös hippaste gata är inte sig lik. I dag kantas den av palmer och olivträd. Ett pingisbord bjuder in till spel. Inte en bil syns till, varken parkerad eller körandes. Det är Mobility Week i Malmö.

Fri på Friisgatan var årets tema för Malmös medverkan i Mobility Week, en europeisk kampanj om hållbart resande som hölls i 2366 städer runt om i Europa.
Syftet var att inspirera malmöbor att testa andra färdmedel och dessutom få möjlighet att uppleva en gata med färre bilar. Under veckan stängdes Friisgatan av för biltrafik och istället bjöds på en rad olika aktiviteter. Testa elcyklar och elbilar, historievandringar, utställningar, workshops för stora som små. Och så ”Bike like Zlatan Tour” inte att förglömma – en cykeltur i Zlatans däckspår guidad av filmregissören Fredrik Gerten.

 

Malmös medverkan i Mobility Week skapade också stor aktivitet hos CA Andersson. Göran Åkerman berättar:
– Som huvudleverantör till Malmö stad ansvarade vi för alla trycksaker – allt från bildekaler till Eurosize-affischer. Ett udda inslag i kampanjmaterialet i år var en disktrasa som trycktes med kampanjillustrationen ”Fri på Friisgatan”.
– Vi hängde ut den på massor av cyklar i stan, dels som marknadsföring av eventet, men också som en praktisk hjälp att torka av cykelsadeln med, säger Maria Örn, kommunikatör på Gatukontoret.

European Mobility Week arrangerades i år för 15:e året i rad och är ett led i EU:s strävan efter högre effektivitet och hållbarhet inom energi- och transportsektorn.