CASE


MERCEDES-BENZ VANS
COMMUNICATION, PRINT, LOGISTICS


Mercedes-Benz som varumärke behöver väl knappast någon närmare presentation? Och att vi på CA Andersson sedan flera år tillbaka har nöjet att samarbeta med detta anrika bilmärke är heller inga nyheter. Det som däremot är nytt är att vi nu har fått ett utökat förtroende.

MERCEDES

Mercedes-Benz som varumärke behöver väl knappast någon närmare presentation? Och att vi på CA Andersson sedan flera år tillbaka har nöjet att samarbeta med detta anrika bilmärke är heller inga nyheter. Det som däremot är nytt är att vi nu har fått ett utökat förtroende.

Även om lite lyxigare personbilar är det första som många tänker på när de hör namnet Mercedes har varumärket mer än så att erbjuda. Transportbilar, till exempel. Inom Mercedes-Benz Vans finns massor av olika modeller, men de har alla en sak gemensamt: här ställs höga krav på driftsäkerheten. Utan bilen stannar jobbet, helt enkelt, vilket kan vara förödande för en småföretagare. Så, naturligtvis är det viktigt att snabbt kunna få tag i rätt originaldelar när behov uppstår. Men hur gör man det?

Hela kakan
Svaret på den frågan finns bland annat i vårt nya spännande projekt: en broschyr om Mercedes-Benz Vans reservdelar. WebParts-broschyren riktar sig till oberoende verkstäder men med våra återförsäljare som avsändare och ger möjlighet till personlig anpassning av innehållet. Lalenya Tedfors, Marketing Manager på Mercedes-Benz Vans får berätta mer:
– Vi har ju tidigare tagit en hel del hjälp av er på CA Andersson med tryck och distribution av våra utskick, men den här gången bestämde vi oss för att lägga hela kakan hos er: både AD, copy, original, tryck och utskick. Den här helheten ni har är fantastisk!

Personligt intryck
Det som gör broschyren speciell är att både baksidan och framsidan kan anpassas för respektive återförsäljare, vilket ju också ger mottagaren ett mer personligt intryck. Ännu har den bara gått ut i en testupplaga i Malmöregionen, men den har redan blivit väl mottagen.
När vi presenterade den för fler handlare på vår kickoff nappade några direkt och ville göra egna, berättar Lalenya Tedfors.

Inom ramarna, men gärna lite utanför boxen
Precis som andra multinationella företag har Mercedes-Benz förhållningsregler för hur allt deras marknadsföringsmaterial ska se ut. Lalenya förklarar att de får centrala direktiv som sedan anpassas lokalt för respektive marknad. Men någon sådan här broschyr har ingen annan gjort ännu, säger hon.
– Ingen annan i Europa har gjort den här lösningen, så det ska bli jättekul att visa upp den för våra kollegor internationellt. Vi ska bara vänta in resultaten först.

Ett lyckat samarbete
En sak är säker. Lalenya verkar trivas med vår arbetsmodell.
– Att ha en kontaktperson gör allt väldigt enkelt. Vi har en rak kommunikation och kan resonera oss fram till egna, unika lösningar. Som när vi gjorde om ett av våra utskick till att bli kuvert och mapp i ett. Det blev både mer exklusivt, mer Mercedes, och dessutom mer prisvärt. Den flexibiliteten är fantastisk!