CASE


NEDERMAN
PRINT, LOGISTICS, EXPO, DIRECT


Du ska känna att du kommer till Nederman oavsett vilket kontor du besöker. Vi på CA Andersson har haft nöjet att producera såväl rollups som broschyrer och, istället för vanliga posters, tavlor i re-board till alla Nederman-kontor världen över. Speciellt tavlorna har gjort succé, berättar Annika Falk som är Vice President Marketing & Corporate Communications på Nederman.

Nederman

Du ska känna att du kommer till Nederman oavsett vilket kontor du besöker. Vi på CA Andersson har haft nöjet att producera såväl rollups som broschyrer och, istället för vanliga posters, tavlor i re-board till alla Nederman-kontor världen över. Speciellt tavlorna har gjort succé, berättar Annika Falk som är Vice President Marketing & Corporate Communications på Nederman.

Nederman jobbar med produkter som renar luft i olika industrier – allt från svets- och bilverkstäder till tyngre metallbearbetning i till exempel bilindustrin. Det är ett globalt företag med egna kontor i ett trettiotal länder världen över, och representation i ännu fler, som funnits i över 70 år.

I sin marknadsföring lägger Nederman mycket fokus på hållbarhet, helt naturligt för ett företag i en bransch där det ställs allt större krav på såväl hälsa och arbetsmiljö som miljön. De är måna om att hjälpa sina partners att kommunicera värdet av Nedermans lösningar. Tanken är hela tiden ”Hur kan vi hjälpa våra kunder att spara pengar?” Och även för Nederman dominerar de digitala kanalerna. Annika Falk, Vice President Marketing & Corporate Communications berättar:
– Vi jobbar mycket digitalt. Webben är det centrala, vi använder SEO och content marketing för att attrahera olika målgrupper. Vi deltar även på en del mässor, men allt mer sker på nätet idag.

Globala utmaningar
Att finnas representerade på så många platser i världen ställer förstås också en hel del speciella krav på kommunikation och marknadsföring.
– Vi är ett bolag som vuxit genom förvärv, så en av våra utmaningar är att hålla en tydlig linje om vilka vi är som bolag. Det handlar om att visa att vi är ETT företag, och att stärka tillhörigheten, säger Annika Falk.

En snygg historia
Projektet The Nederman Story är en del i det arbetet. Annika berättar att det startade som ett internt arbete med syfte att svara på frågan ”Vad står vi för som bolag?”. I detta ingår naturligtvis också att ge kontoren ett mer enhetligt utseende. Du ska känna att du kommer till Nederman oavsett vilket kontor du besöker. Vi på CA Andersson har haft nöjet att producera såväl rollups som broschyrer och, istället för vanliga posters, tavlor i re-board till alla Nederman-kontor världen över. Speciellt tavlorna har gjort succé, berättar Annika Falk.
– Vi har fått mycket positiv feedback från våra kontor, så det här är en lösning vi verkligen rekommenderar! Tavlorna är både snygga och enkla att hänga upp, vilket både sparar tid och gör att vi kan känna oss säkra på att de verkligen blir upphängda.

Med lyckad leverans över hela världen
Vi på CA Andersson tog också hand om distributionen direkt till alla Nedermans kontor runt om i världen, och Annika Falk är nöjd med samarbetet.
– Ja, det har gått jättebra. Vi fick provtryck som vi fick godkänna och CA:s personal var både hjälpsam och uppmärksam. Leveranserna ut till kontoren fungerade också perfekt.

Fortsättning följer
Så, hur ser framtiden ut för Nederman? Annika Falk berättar att de kommer att fortsätta på sin inslagna väg.
– Vi är ett tekniktungt företag med mycket ingenjörer men vårt mål framöver blir att skifta fokus från produkten till kunden. Vi ska inte bara tala om produkternas funktion – utan värdet av dem: vad de kan göra för våra kunder.
Vi ser fram emot att följa Nederman på deras resa.