CASE


OBOS
COMMUNICATION, PRINT, LOGISTICS


Inom koncernen OBOS handlar det mesta om bostäder, men inte allt. Bostäderna är givetvis grunden, men livet mellan husen, hur bostäder länkas ihop med kringliggande miljöer för att människor ska må bra och trivas är minst lika viktigt. I koncernen ingår varumärkena Myresjöhus och Smålandsvillan som levererar villor till husspekulanter över hela Sverige, och de större byggprojekten ligger under namnet OBOS.

OBOS

Inom koncernen OBOS handlar det mesta om bostäder, men inte allt. Bostäderna är givetvis grunden, men livet mellan husen, hur bostäder länkas ihop med kringliggande miljöer för att människor ska må bra och trivas är minst lika viktigt. I koncernen ingår varumärkena Myresjöhus och Smålandsvillan som levererar villor till husspekulanter över hela Sverige, och de större bygg- projekten ligger under namnet OBOS.

OBOS bygger för människor och miljö

OBOS bygger ofta hela bostadsområden med radhus, parhus och/eller lägenheter. Samhällsfastigheter för vård och omsorg, skolor, förskolor och kommersiella byggnader ingår också i projekten, och OBOS bygger i trä – för miljöns skull. Christian Alehagen är marknadsansvarig på OBOS och han beskriver företaget som en trygg, ansvarstagande samhällsutvecklare som jobbar mycket med hållbarhetsfrågor. Att ge tillbaka till samhället är en viktig del av företagets strategi och varje år avsätter man en del av sin vinst för att kunna göra just detta via sitt initiativ OBOS ger tillbaka. Här kan ideella föreningar och liknande söka medel, till exempel för insatser som bidrar till barn och ungdomar får en trygg och meningsfull fritidsaktivitet.

Erfaren nykomling
Under förra året levererade OBOS olika slags bostäder till 161 av Sveriges 290 kommuner. Christian Alehagen tror det kommer bli ännu fler i framtiden.
– Ja, namnet OBOS är ju ganska nytt här i Sverige. I Norge har OBOS funnits sedan 1928 och där är företaget jättekänt. Så vi kommer att jobba mycket med att bygga upp varumärket, att berätta vad OBOS står för under de närmsta åren, säger Christian Alehagen.

Traditionell bransch
Byggbranschen är en traditionell sådan, menar Christian. Mycket av marknadsföringen sker med hjälp av tryckt material i olika former, allt från DR och projektbroschyrer till rollups och byggskyltar. Och här har vi på CA Andersson förstås ett finger med i spelet eftersom vi hjälper OBOS med både original och tryck i alla dess former. Men även hos OBOS blir de digitala kanalerna allt viktigare. Till exempel har man för Smålandsvillan tagit fram ett verktyg som låter dig ”bygga” ditt eget hus online och se vad hela kalaset kostar.
– Ja, vi försöker hänga med och vill alltid testa nya saker. Inom det digitala är det ju också enklare att
lokalisera våra målgrupper. *Just nu jobbar vi till exempel med Hemnet, Facebook och Instagram, berättar Christian Alehagen.

Bara början på resan
Christian är glad över samarbetet med oss på CA Andersson – ett samarbete som bara har börjat, säger han. Senaste leveransen blev ett pingisbord i Re-board till OBOS konferensrum och nästa steg blir att utveckla en webbshop för att förenkla beställningarna av trycksaker för respektive projektägare.
– Vi behövde någon kunde ge oss helheten, och ni kom in i helt rätt tid, avslutar Christian Alehagen.