CASE


THULE GROUP
PRINT & EXPO


Ett aktivt liv. Det är vad Thule brinner för.
Med premiumprodukter som gör det enklare och roligare att utforska världen, att utmana sig själv.
Thule är en ny samarbetspartner för oss på CA Andersson. Vi tror och hoppas att det är början på en lång och spännande resa.

THULE GROUP PRINT & EXPO

Ett aktivt liv. Det är vad Thule brinner för. Med premiumprodukter som gör det enklare och roligare att utforska världen, att utmana sig själv. Thule är en ny samarbetspartner för oss på CA Andersson. Vi tror och hoppas att det är början på en lång och spännande resa.

Han hette Eric Thulin och bodde i Hillerstorp i Gnosjö kommun. 1942 startade han en liten firma som tillverkade gäddsaxar. På 60-talet lanserade han sina första skidhållare och takräcken för bilar. Thule blev synonymt med ”bäst på biltaket” och lade grunden för en enorm expansion.
I dag finns Thule Group på 140 marknader och omsätter över fem miljarder kronor.

 

”Bring your life” är ett motto som Jennifer Ziegler ofta återkommer till. Hon är projektledare för Thule Retail Marketing.
– Att alltid skapa möjligheter för det man drömmer om och brinner för, att kunna ta med sig sin packning och utrustning på ett smart sätt, det är vad det handlar om, säger hon.

Bakom Thules framgångar som livsstilsvarumärke ligger ett hårt och medvetet arbete. En av de viktigaste strategierna har varit att komma närmare konsumenterna. Fram till 2010 såldes det mesta via grossist och man hade begränsade möjligheter att följa upp hur produkter och varumärke nådde fram till slutkonsumenten.
– Vi kände att vi radikalt måste öka närvaron hos återförsäljarna. I dag jobbar vi i huvudsak direkt med återförsäljarledet och har 31 000 återförsäljare i världen varav 2300 är auktoriserade Thule Retail Partners, berättar Jennifer Ziegler och fortsätter:
– Vårt absoluta mål är att uppträda konsekvent och se ut på samma sätt, oavsett marknad.

Som projektledare för Retail Marketing arbetar Jennifer Ziegler med kommunikation och exponering av Outdoor & Sport-sortimentet hos Thules återförsäljare.
– Det är i vår retail marketing som vi samarbetar med CA Andersson, berättar Jennifer och fortsätter:
– De hjälper oss med POS-material och har snabbt kommit in i vårt sätt att arbeta och tänka. De är enkla och flexibla att jobba med och bidrar med sitt stora kunnande till att hitta bra och praktiska lösningar.
Hon tillägger att detta är viktiga egenskaper om man vill samarbeta med Thule:
– Vi är väldigt basic själva. Vi gillar det genuina och ärliga och vill alltid vara bäst. Och så är vi operativa med korta beslutsvägar.
Då måste man ha samarbetspartners som CA Andersson. Som man kan lita på i alla lägen.

Läs mer om Thule här.