Se över din verktygslåda


Se över din verktygslåda

I förra blogginlägget berättade vi om hur du kan kombinera print och digitalt i din kommunikation för att få bättre effekt. Nu är det dags att se över innehållet i företagets verktygslåda så att du utnyttjar hela dess potential. Vassa kommunikationsverktyg är en förutsättning för ett lyckat resultat.

Utforska möjligheterna med print

Måste ett säljbrev se ut som ett brev? Måste en folder vara i A5-format? Måste ett vykort se ut som ett vykort? Behöver det ens vara av papper? Visst är det enkelt att fastna i gamla vanor, men att våga bryta mönster ger resultat. Kom ihåg: fysisk kommunikation skapar motivation och känslomässigt engagemang hos mottagaren, så det gäller att ta tillfället i akt. Visst finns det kostnadsaspekter att ta hänsyn till – men med dagens teknik och en smula fantasi går det att skapa utskick som verkligen sticker ut i mängden.

Den digitala världen är högst verklig

Vare sig vi vill eller inte – digitaliseringen är här för att stanna, och den genomsyrar allt. Inte minst vår kommunikation. Den digitala världen har blivit en del av vår vardag. Det är här våra kunder tar reda på vad de behöver veta inför ett köpbeslut, det är här de uttrycker sitt gillande eller sitt missnöje över en produkt, en tjänst – eller kanske ditt företag. Det här ändrar spelreglerna, och det räcker inte längre med att bara starta upp en Facebooksida eller lägga upp en plan för hur företaget ska kommunicera digitalt efter att alla andra strategier redan är satta. Den digitala kommunikationen behöver få samma behandling som övrig kommunikation – eller ibland till och med högre prioritet – för att ge resultat.

Och den är full av möjligheter

Att kommunicera digitalt är snabbt och direkt, enklare att mäta och ofta ekonomiskt fördelaktigt. Men hur gör man – och vad ska man använda? Börja med att analysera hur och var ni kommunicerar digitalt idag – och varför? Om just varför är svårt att svara på, fundera på om det kanske finns ett bättre alternativ. Tänk också på att undersöka de olika verktygens potential. En blogg behöver ju till exempel inte alls vara en dagbok: den kan lika gärna fungera som ett företags egna nyhetsrum. Som den här bloggen, till exempel. Vill du veta mer om hur vi på CA Andersson väljer verktyg för att göra 1+1 till 3?
Kontakta oss så berättar vi mer.

 


Välkommen till CA Anderssons ONESTOPSHOP

En kontakt, ett möte. På CA Andersson hjälper vi dig med alla typer av kommunikationslösningar. Tryck, webb, displaymaterial, design, art work, crossmedia, direct marketing, logistik, lager, e-handelslösningar, distribution… Allt under ett tak. Vad kan vi göra för dig idag? Varmt välkommen att kontakta oss.